Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Willy (73) uit Meerhout verliest ruim €300.000 door nepadvertentie met Gert Verhulst

Bankkaart

Willy Van Roosbroeck (73) uit Meerhout heeft meer dan €300.000 verloren door oplichters die hem overtuigden met een nepadvertentie met Gert Verhulst. Hij heeft nu een flexi-job bij Carrefour om zijn schulden af te betalen. "Ik kan niets anders doen dan ermee proberen te leven."

 

In juli 2020 kreeg Willy een e-mail met in de bijlage een fake krantenartikel van HLN met als titel:  'Speciale berichtgeving: de meest recente investering van Gert Verhulst verbaast experts en maakt grote banken doodsbang.' Willy, op dat moment al vier jaar gepensioneerd, had net een huis verkocht en wilde het geld niet laten schimmelen op zijn rekening.

Een paar weken later zag Willy een reportage waarin het FMSA (toezichthouder van de financiële sector) waarschuwde voor fraudebelegging. Hij besloot contact op te nemen met het bedrijf en de naam 'Qteck' deed bij hen een belletje rinkelen. “Onze €325.945 was weg”, zegt Willy.

Het platform was nep, de aandelen bestonden niet en ons spaargeld was via allerlei achterpoortjes bij de oplichters geraakt. "Sindsdien heb ik niet meer kunnen slapen", aldus Willy. (VRTNWS)

 
Bankkaart

Deel dit artikel